Adri de Zwaan, verenigingsondersteuner Maatschappelijke Stages & Sport bij Verenigingsburo Apeldooorn:

“In Apeldoorn kunnen scholen 2 lessen bij ons 'inkopen' voor een uurtarief. We berekenen daarbij extra lesuren voor voorbereiding, lestijd en nabegeleiding. In praktijk zijn we er echter veel meer tijd mee kwijt dan wat we rekenen, maar het gaat om een stukje gezamenlijk verantwoordelijk worden. Voordeel is dat wanneer scholen ons inhuren, de lijnen erg kort zijn. Wij weten precies welke klussen in het systeem staan, welke organisaties meedoen en ook welke organisaties niet rechtsreeks benaderd willen worden of niet meedoen. Erg handig!”

John Schrooten, coördinator Maatschappelijke Stage bij Stedelijk Gymnasium Nijmegen:

“De overheid geeft nu nog subsidie waarmee we de organisatie en begeleiding van de stages op school financieren en faciliteren. Voor de werving van stageplaatsen hebben we al jaren een samenwerkingsverband met de vrijwilligerscentrale Nijmegen. Deze krijgt de subsidies die het rijk aan de gemeente overdraagt volledig uitgekeerd om het vrijwilligerswerk vorm te geven. Daardoor kan de centrale de acquisitie van stageplaatsen in Nijmegen ook voor meerdere scholen financieren. Scholen bieden op hun beurt de vrijwilligersorganisaties weer hulp bij de begeleiding van leerlingen.”

Melis Jan Gilde, voorzitter begeleidingscommissie Maatschappelijke Stage bij Voetbalvereniging ATC'65:

“Hoezo kosten? Het gaat toch om vrijwilligerswerk? De mensen die de stagiairs begeleiden, maken hier veel tijd voor vrij. Je zou dus kunnen overwegen hen hiervoor een vrijwilligersbijdrage te geven. […] Zelf ben ik bezig ervoor te zorgen dat maatschappelijke stage onderdeel gaat uitmaken van de verenigingsstructuur en –cultuur van een sportclub. Gewoon, in de avonduurtjes. Leuk vrijwilligerswerk, toch?”

Meer lezen?

De LinkedIn-groep Maatschappelijke Stages is bedoeld om informatie uit te wisselen over maatschappelijke stage. Ook lid worden? Aanmelden kan met uw LinkedIn-profiel op de pagina van de LinkedIn-groep Maatschappelijke Stages.

Dit bericht delen