Centrale vacaturebank op internet

Het Welzijnshuis coördineert de maatschappelijke stages op Schouwen-Duiveland en bemiddelt tussen scholen en organisaties. Meestal zijn het vrijwilligersorganisaties, want de stage is bedoeld om ervaring op te doen in het vrijwilligerswerk. Jessica van As van het Welzijnshuis is druk bezig om een centrale vacaturebank op internet te realiseren. “We werken aan een echte vacaturebank en hebben daarvoor vrijwilligersorganisaties benaderd. Zij kunnen op de vacaturebank geschikte vrijwilligersklussen vermelden, zodat de leerlingen een goede keus kunnen maken.”

Allerlei klusjes

Rick de Ligt en Jos den Engelsman hadden geen vacaturebank nodig. Zij benaderden hun oude meester Erwin en konden meteen aan de slag. Rick en Jos werkten op de Kirreweie. “Wij hebben behoorlijk veel dingen opgeruimd, met de gymles geholpen met klaarzetten. Ook hebben we gelezen met kinderen die daar moeite mee hadden en pleinwacht gedaan. Het was wel leuk, eigenlijk deden wij de dingen waar de leerkrachten geen tijd voor hadden. Het minst leuk vonden wij het ijsvrij maken van het plein, maar ja dat moest ook gebeuren.”

Begeleiden is niet altijd makkelijk

Hun oude meester Erwin van Dam vond het soms wel moeilijk om werk voor de jongens te vinden. “Ik vroeg me ook wel af wat voor eisen je kunt stellen. Het was voor mij de eerste keer dat ik jongens voor een maatschappelijke stage had. Dat is natuurlijk heel anders dan beroepsstagiairs van de Pabo of het ROC.” Jessica van As geeft aan dat het Welzijnshuis daarin ondersteuning wil geven en ideeën aan de hand wil doen, zodat de stagiairs echt werk uit handen kunnen nemen en geen extra werk opleveren. "De bedoeling van de maatschappelijke stage is dat leerlingen zien wat vrijwilligerswerk is en het in de praktijk ervaren. Dan hopen wij dat zij later ook onbetaald iets voor een ander gaan doen." Rick ziet dat wel zitten: “Ik wil later wel voetbaltrainer worden.”

Bron: De Weekkrant

Dit bericht delen