Gedegen voorbereiding

Amnesty biedt 3 stages aan: het organiseren van een sponsorloop of inzamelingsactie, het geven van een les, of het houden van een schrijfactie. Op de website mas.amnesty.nl vinden leerlingen bij elke stage informatie en materialen. Maar eerst moeten zij een e-learning volgen, zodat ze goed voorbereid aan hun stage beginnen. Aan de hand van teksten beantwoorden de leerlingen meerkeuzevragen. Zo vergroten zij hun kennis van mensenrechten en het werk van Amnesty.

Lessen over mensenrechten

In het kader van MaS kunnen leerlingen een les over kinderrechten en mensenrechten geven op hun oude basisschool. Ze geven dan les aan groep 7 of 8 met behulp van gratis lesmateriaal van Amnesty.

Schrijfactie

Amnesty zet regeringen onder druk met brieven en handtekeningen, om zo op te komen voor de rechten van mensen uit die landen. Leerlingen kunnen een schrijfactie starten om zo veel mogelijk van dit soort brieven te versturen. Amnesty helpt hen met de onderwerpen, voorbeeldbrieven en adressen.

Geld inzamelen

Om het werk van Amnesty te ondersteunen, kunnen leerlingen ook geld inzamelen. Bijvoorbeeld door een sponsorloop, inzamelingsactie of feest te organiseren. Omdat Amnesty geen bijdrage van de overheid ontvangt, is dit geld erg welkom. Amnesty helpt de stagiairs met gratis materialen en informatie.

Meer weten?

Voor meer informatie kijkt u op de website van MaS Amnesty.

Dit bericht delen