Enquêteur en vraagbaak

In het Huis van de smaak stonden de thema’s verwonderen, vertrouwen en verleiden centraal. Met de hulp van telers gaf het GroentenFruitBureau niet alleen informatie, maar ook proeverijen van gerechten met onder meer streekproducten. Leerlingen van Lentiz Dalton in Naaldwijk kregen de opdracht een evaluatie voor het paviljoen te ontwikkelen en een enquête te houden onder de bezoekers. Ze kregen vooraf instructies voor de stage, onder meer via foodstages.nl, dat speciaal is ontwikkeld voor stages in de foodsector. De website gaf een beeld van het Huis van de smaak en achtergrondinformatie over de producten. Zo konden de leerlingen zich ook voorbereiden op eventuele vragen van bezoekers.

Een warm welkom

De leerlingen hadden in het begin wat moeite met contact maken. Ze vonden het lastig om zomaar iemand aan te spreken en vragen te stellen. "Dat werd gelukkig steeds makkelijker", aldus een van de leerlingen. Ook was het vooraf niet altijd duidelijk welke taal een bezoeker sprak, want de Floriade trekt veel mensen uit verschillende landen. Hierdoor moesten leerlingen soms improviseren in hun communicatie.

Dit bericht delen