Scholen ‘adopteren’ Goed Doel

Scholen van het voortgezet onderwijs in Leeuwarden ‘adopteren’ een goed doel en vervolgens zetten leerlingen zich in om zo veel mogelijk geld op te halen door te gaan collecteren en nieuwe collectanten te werven. Leerlingen onder de 16 jaar collecteren onder begeleiding van een volwassene. Bijvoorbeeld een vrijwilliger, docent of familielid. De collectestage bestaat uit een compleet pakket: voorbereiding, uitvoering en afronding. Het pakket bestaat onder meer uit voorlichting, promotiewerkzaamheden, collecteren en het opgehaalde geld tellen.

Collectestage Reumafonds

Een groep derdejaars havo-/vwo-leerlingen van christelijke scholengemeenschap Comenius Mariënburg in Leeuwarden collecteerde voor het Reumafonds en leverde daarmee een prachtige bijdrage geleverd aan de jaarlijkse collecteweek. In de nieuwbouwwijk Techum, aan de rand van Leeuwarden, zou dit jaar niet zijn gecollecteerd zonder de hulp van deze groep leerlingen. Ter voorbereiding hebben de leerlingen huis-aan-huisflyers verspreid om voor volgend jaar nieuwe collectanten te werven.

Resultaat: een mooie opbrengst van ruim € 100 door 1 avond gezamenlijk te collecteren onder begeleiding van de regiocoördinator van het Reumafonds. Ook heeft zich een nieuwe vrijwilliger gemeld, die niet alleen wil gaan collecteren, maar ook de collecte in de wijk wil gaan organiseren. Dus volgend jaar zal er in de hele wijk weer worden gelopen.

Collectestage Nationaal Epilepsie Fonds

Een groep van tweedejaars vmbo-leerlingen van het Gomarus College in Leeuwarden ‘doneerden’ hun MaS aan het Nationaal Epilepsie Fonds. Zij hebben in de collecteweek van 4 t/m 9 juni op drukbezochte winkellocaties in Leeuwarden gestaan om geld op te halen en hebben in de wijk rondom de school gecollecteerd. Ook hebben ze zelf het opgehaalde geld geteld. Zo ervaren de leerlingen hoeveel ze uiteindelijk met elkaar hebben opgehaald.

Vervolg 

In navolging van deze pilots zullen leerlingen in september lopen voor het Prinses Beatrix Fonds en heeft zich onlangs een school aangemeld om te gaan collecteren voor de Nederlandse Brandwondenstichting.

Meer informatie

MaS Shop, informatiewinkel voor Maatschappelijk stage
Voorstreek 32
Leeuwarden
info@masshop.nl
(058) 289 68 76
www.twitter.com/maslwd

 

 

 

Dit bericht delen