Met maatschappelijke stage iets betekenen voor de omgeving

“Eline benaderde ons met de vraag of ze bij ons maatschappelijke stage kon lopen”, vertelt Miriam. “Met maatschappelijke stage betekenen leerlingen iets voor de omgeving maar ze maken ook kennis met werken in een organisatie. Wij vinden maatschappelijke betrokkenheid belangrijk dus wij zagen hier een goede plek voor Eline”, aldus Van der Velde.

Tekst, beeld en geluid combineren tot digitaal voorleesboek

Eline liep 2 volledige weken stage. “We hebben een spoedcursus gedaan zodat Eline wist hoe ze moest werken met WinToets, het toetsprogramma waarin de boeken en toetsen zijn gemaakt. Ze pakte alles heel snel op en schreef zelf spannende verhalen en zocht bijpassende foto’s. Ik heb haar met plezier begeleid door haar enthousiasme en inzet. Eline voegde tekst, foto’s en geluid samen tot een digitaal voorleesverhaal.”

Digitale voorleesboeken leuke toevoeging voor basisonderwijs

Eline heeft 2 kijk- en luisterboekjes gemaakt voor basisscholen met als thema ‘winter en ijspret’. “Een basisschool in de buurt reageerde meteen enthousiast. Als ze een les hebben over winter of ijs dat kunnen ze de digitale kijk- en luisterboeken eenvoudig draaien op hun digibord.” Daarnaast heeft Eline toetsjes gemaakt over de geschiedenis van Zuidhorn voor de Historische Kring. “Zowel voor Eline als voor ons was het een leuk en geslaagd project.”

Bekijk de digitale voorleesverhalen over Sammie en Oude Frank.

Meer informatie

Meer informatie over dit project vindt u op het weblog van De Rode Planeet.

Dit bericht delen