49 praktijkvoorbeelden met als thema Samenwerking

 • Maatschappelijke stages bij goede doelen

  VFI, brancheorganisatie van goede doelen, brengt maatschappelijke stages van goede doelen onder de aandacht.  

  Lees volledig nieuwsitem
 • Maatschappelijke stage bij de boer

  Middelbare scholieren helpen boeren en klimaatonderzoekers met de maatschappelijke stage ‘Meten voor een duurzame boerderij’. Op de boerderij voeren ze metingen aan de bodem uit. De gegevens die ze verzamelen, zetten de boer aan tot nadenken over zijn bedrijfsvoering. En wetenschappers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Wageningen Universiteit gebruiken de gegevens voor hun onderzoek. De leerlingen leren niet alleen over de bodem, maar ook over het reilen en zeilen op de boerderij.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Bibliotheek Hilversum selecteert stagiairs via intake

  Bibliotheek Hilversum biedt al een aantal jaren maatschappelijke stages aan. Op een bijzondere manier: een intake is een vast onderdeel van het selecteren van leerlingen. Saskia Hoenderkamp, MaS-begeleider vanuit de bibliotheek: “Zo weten we zeker dat leerlingen gemotiveerd aan het werk gaan.”

  Lees volledig nieuwsitem
 • Sportactiviteiten opzetten voor leeftijdsgenoten

  Een sportieve bijdrage leveren aan jouw stad, wijk of school. Ook dat kan als maatschappelijke stage. In Den Bosch helpen jongeren via het project ‘CityTrainers’ bij het opzetten van sportactiviteiten in de stad. De gemeente ’s-Hertogenbosch is initiatiefnemer van dit project, dat ook geschikt is als maatschappelijke stage.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Sportieve stage via Sportservice Haarlemmermeer

  In de gemeente Haarlemmermeer coördineert Sportservice Haarlemmermeer de maatschappelijke stages bij sportverenigingen. Een aantal verenigingen in de gemeente biedt al met succes stageplekken aan. Tijdens de stages maken leerlingen kennis met het sportieve werkveld.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Op zoek naar een stage tijdens MaS Match

  MaS Match vond plaats op 18 april 2011. Tijdens dit event leerden leerlingen van alles over maatschappelijke stage. Hoe je die kunt invullen, wat vrijwilligerswerk inhoudt en welk werk het leukst is voor jou.

  Lees volledig nieuwsitem
 • My Stage! voor een culturele maatschappelijke stage

  Leerlingen op een actieve en toegankelijke manier kennis laten maken met cultuur? Dat kan met de gratis My Stage!-lespakketten van Kunstgebouw. Met My Stage! organiseren leerlingen zelf een cultureel evenement voor jongeren uit hun regio.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Maatschappelijke Stage op een biologische varkensboerderij

  Stefan volgt een Maatschappelijke Stage op een biologische varkensboerderij bij boer en boerin Jos en Anja.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Maatschappelijke Stage bij het natuurhistorisch volkenkundig museum

  In het Natuurhistorisch Volkenkundig museum in Oudenbosch begeleiden vrijwilligers leerlingen bij hun Maatschappelijke Stage.

  Lees volledig nieuwsitem