6 praktijkvoorbeelden met als thema Evaluatie

 • Scholieren interviewen ouderen over vroeger

  Had u vroeger een telefoon? Waar deed u uw boodschappen? 7 vmbo-leerlingen van het Da Vinci College in Leiden stelden deze vragen aan bewoners van een Leids zorgcentrum. Voor hun maatschappelijke stage ‘Respect! Jong en oud in gesprek’ interviewden ze ouderen over vroeger. De interviews legden ze vast in een klein werkstuk.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Revius Lyceum gebruikt creatieve vorm van stages evalueren

  De leerlingen van het Revius Lyceum in Doorn hebben hun stages afgerond en gepresenteerd op een presentatiemarkt. Omdat de maatschappelijke stage nog een relatief nieuwe activiteit is, zijn evaluaties van belang, ook voor de leerlingen. Vanuit de stichting Welnúh heeft de stagemakelaar voor de tweedeklassers van het Revius Lyceum evaluatielessen georganiseerd.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Leerlingen ontvangen certificaat na maatschappelijke stage

  Op scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad krijgen kinderen de tijd om zich te oriënteren op de maatschappelijke stage. Tijdens de stage wisselen ze in mentorlessen hun ervaringen uit. En als afsluiting krijgen ze een certificaat.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Hoe word je een goede stagemakelaar?

  Steeds meer vrijwilligerscentrales en –steunpunten fungeren als lokale of regionale stagemakelaar. De makelaars van de 20 regionale pilots maatschappelijke stage hebben al ruim ervaring opgedaan met hun nieuwe functie. Maar hoe staat het met de makelaars in andere plaatsen? Wat gaat er goed, wat kan beter? Welke succesfactoren kunnen ze benoemen? Een gesprek met Breda-Actief en Vrijwilligers Netwerk Veenendaal.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Scholieren geven tijdens debat feedback op maatschappelijke stage

  Hoe kunnen we de kwaliteit van maatschappelijke stages verbeteren? Wie beter om dat te beoordelen dan scholieren zelf? Daarom vroeg de Nationale Jeugdraad scholieren om feedback. Tijdens een werklunch voorzagen zij minister Van Bijsterveldt en haar beleidsmedewerkers van tips en advies. De ‘lessons learned’ op een rij.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Bornego College betrekt ouders bij maatschappelijke stage

  Het Friese Bornego College vindt het belangrijk om ouders te betrekken bij de maatschappelijke stages van hun kinderen. Dat is vanaf het eerste begin gebeurd. Geert van Lonkhuyzen, rector: “In het begin waren ouders sceptisch, maar nu de stages achter de rug zijn, is het merendeel positief.”

  Lees volledig nieuwsitem