69 praktijkvoorbeelden met als thema Bijzondere stages

 • MaS bij Amnesty International: acties voor mensenrechten

  Amnesty International zet zich in voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Zolang er landen zijn die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten, blijft Amnesty International actievoeren. Ook MaS-leerlingen kunnen hieraan bijdragen: sinds 2009 biedt Amnesty MaS-pakketten aan.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Maatschappelijke stage op de Floriade 2012

  Zo’n 2 miljoen mensen bezochten tussen 5 april en 7 oktober de Floriade in Venlo. Dit mega-evenement had niet gerealiseerd kunnen worden zonder de inzet van vrijwilligers. Zij bemanden de paviljoens, begeleidden bezoekers en ondersteunden bij themaworkshops. 4 maatschappelijke stagiairs kregen een belangrijke opdracht in het Huis van de smaak.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Maatschappelijke stage bij het gemeentearchief van Ede

 • Leerlingen ‘doneren’ hun MaS aan een goed doel

  De MaS-shop in Leeuwarden is gestart met een project om leerlingen enthousiast te maken om hun MaS te ‘doneren’ aan een goed doel in de vorm van een collectestage. Met dit project worden scholen en leerlingen gestimuleerd om de maatschappelijke stage aan een goed doel te koppelen.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Maatschappelijke stage bij de boer

  Middelbare scholieren helpen boeren en klimaatonderzoekers met de maatschappelijke stage ‘Meten voor een duurzame boerderij’. Op de boerderij voeren ze metingen aan de bodem uit. De gegevens die ze verzamelen, zetten de boer aan tot nadenken over zijn bedrijfsvoering. En wetenschappers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Wageningen Universiteit gebruiken de gegevens voor hun onderzoek. De leerlingen leren niet alleen over de bodem, maar ook over het reilen en zeilen op de boerderij.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Digitale kijk- en luisterboeken maken als maatschappelijke stage

  De Rode Planeet ontwikkelt educatieve software en geeft trainingen, met name op het gebied van digitale toetsing en het gebruik van digiborden. Voor het eerst kregen zij een maatschappelijk stagiair. Eline zit in havo 3 van het Augustinus College in Groningen en maakte bij De Rode Planeet digitale voorleesverhalen voor kinderen in groep 3. Daarnaast maakte ze toetsjes voor de Historische Kring in Zuidhorn. Miriam van der Velde, projectleider bij De Rode Planeet, vertelt over deze maatschappelijke stage.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Een politieke stage bij GroenLinks

  Max Oosterwegel zit in atheneum 3 van het Beatrix College in Tilburg. Hij zocht een maatschappelijke stage in de politiek en koos voor een stage bij GroenLinks. Een maand lang dacht hij mee over de lokale politiek in Tilburg.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Een maatschappelijke stage bij een poppodium

  Aimy Wessel en Vincent Kieberl liepen hun maatschappelijke stage bij het Alkmaarse poppodium Victorie. De vierdeklassers van het Murmellius College ontvingen een week lang bandjes en bedachten publiciteitsacties. “Het is geweldig als er een grote opkomst is bij een avond waarvoor je zo veel hebt gedaan.”

  Lees volledig nieuwsitem
 • Leerlingen collecteren voor 3FM Serious Request

  Veel scholen, verenigingen en bedrijven zijn momenteel druk bezig geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Voor 5 leerlingen van het Hermann Wesselink College in Amstelveen zit hun collecte er al op. Zij collecteerden in het kader van hun maatschappelijke stage en haalden een indrukwekkend bedrag op van maar liefst € 1.743.

  Lees volledig nieuwsitem