18 praktijkvoorbeelden met als thema Begeleiding

 • Leerlingen ‘doneren’ hun MaS aan een goed doel

  De MaS-shop in Leeuwarden is gestart met een project om leerlingen enthousiast te maken om hun MaS te ‘doneren’ aan een goed doel in de vorm van een collectestage. Met dit project worden scholen en leerlingen gestimuleerd om de maatschappelijke stage aan een goed doel te koppelen.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Sint Jorisschool Nijmegen gebruikt school als oefenplaats MaS

  De Sint Jorisschool in Nijmegen wil de maatschappelijke stage vanaf volgend jaar op een bijzondere manier inzetten. Omdat de leerlingen leer- en ontwikkelingsmoeilijkheden hebben, lopen zij eerst stage in de school, vervolgens in de buurt en tot slot bij milieu-, zorg- en welzijnsorganisaties. Zo houdt de school rekening met de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van de Sint Joris-leerling.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Alkmaar zet studenten in als stagebegeleiders

  Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar (VCRA) voerde in 2010 een vernieuwend project uit: hbo-studenten begeleidden maatschappelijk stagiairs tijdens hun stage bij een verzorgingstehuis. Karin Leloux, projectadviseur Maatschappelijke stage van VCRA: “Stagebieders hebben vaak weinig tijd voor begeleiding. Dit is een ideale oplossing om hen te ontlasten.”

  Lees volledig nieuwsitem
 • Maatschappelijke Stage bij een voetbalclub

  VV Hoeven biedt leerlingen een Maatschappelijke Stage aan bij de voetbalclub.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Maatschappelijke Stage bij het natuurhistorisch volkenkundig museum

  In het Natuurhistorisch Volkenkundig museum in Oudenbosch begeleiden vrijwilligers leerlingen bij hun Maatschappelijke Stage.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Vmbo-leerlingen bereiden zich voor op maatschappelijke stage

  In Alphen aan den Rijn is een programma ontwikkeld om vmbo-leerlingen te laten kennismaken met vrijwilligerswerk en voor te bereiden op hun maatschappelijke stage.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Tips om jongeren een stage te laten kiezen die bij hen past

  In Helmond werft de Vrijwilligerscentrale (VWC) stageplekken voor jongeren. Uitgangspunt daarbij: leerlingen moeten de stage kunnen kiezen die bij hen past. Want een maatschappelijke stage is het meest effectief als de jongeren het gevoel hebben dat ze echt iets toe kunnen voegen. Judith Bach van de VWC Helmond geeft 2 belangrijke tips.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Verschillende vormen van leerlingenbegeleiding

  Steeds meer scholen en maatschappelijke organisaties zoeken naar creatieve manieren om leerlingen te begeleiden tijdens hun maatschappelijke stage. Zo nemen vrijwilligers uit het bedrijfsleven, oud-stagiairs, studenten en ouders steeds vaker de rol van stagebegeleider op zich. Een succes, getuige enkele voorbeelden.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Ouders begeleiden leerlingen op Stanislascollege Delft

  Op het Stanislascollege in Delft worden ouders actief ingezet bij de begeleiding en ondersteuning van leerlingen tijdens de maatschappelijke stage. Via een anoniem e-mailadres geven zij feedback en denken zij mee met een klein groepje leerlingen.

  Lees volledig nieuwsitem