7 praktijkvoorbeelden in de sector Zorg en welzijn

 • Leerlingen zamelen voedsel en kleding in

  Tweedejaars leerlingen van het Vathorst College in Amersfoort zijn een inzamelingsactie gestart voor hun maatschappelijke stage. Zij brengen boodschappen en kleding naar de voedsel- en kledingbank. Stagecoördinator Hayat Asrrar is blij verrast door de betrokkenheid van de leerlingen, ouders en supermarkten én door de hoge opbrengst.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Scholieren interviewen ouderen over vroeger

  Had u vroeger een telefoon? Waar deed u uw boodschappen? 7 vmbo-leerlingen van het Da Vinci College in Leiden stelden deze vragen aan bewoners van een Leids zorgcentrum. Voor hun maatschappelijke stage ‘Respect! Jong en oud in gesprek’ interviewden ze ouderen over vroeger. De interviews legden ze vast in een klein werkstuk.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Maatschappelijke Stage op zorgboerderij de Meeshoeve

  Zorgboerderij de Meeshoeve biedt zorg aan mensen met een verstandelijke of geestelijke beperking, in een agrarische omgeving.

  Lees volledig nieuwsitem
 • School werkt nauw samen met zorginstelling

  Wouter Muns van CPS interviewde op 15 juni 2009 Inge Schijvens, coördinator maatschappelijke stages van de school voor praktijkonderwijs De Catamaran uit Stadskanaal. Ook sprak hij met Riet Masselink, coördinator dagopvang ouderen en vrijwilligers van woonzorgcentrum ‘Parkheem’ in dezelfde plaats. Inge en Riet vertellen over de samenwerking tussen hun school en de instelling binnen maatschappelijke stage. “Laat het maar gebeuren; gewoon doen!”

  Lees volledig nieuwsitem
 • Leerlingen bieden boodschappendienst voor ouderen aan

  Vmbo-leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege in Panningen dragen vrijwillig bij aan een boodschappendienst onder de naam ‘Gaer Gedaon’. De dienst is bedoeld voor (oudere) mensen die slecht ter been zijn. In de categorie ‘Scholieren’ wisten de Limburgse leerlingen met hun project op 27 maart 2009 de MaS Sensation Award binnen te slepen. Met een gemiddelde leeftijd van 13 jaar wonnen de scholieren de felbegeerde award én een dagje backstage bij Pinkpop.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Scholieren begeleiden ouderen bij rolstoelvierdaagse

  20 leerlingen van het Gymnasium Apeldoorn geven een bijzondere invulling aan hun maatschappelijke stage. Ze begeleiden 4 dagen lang bewoners van zorgcentrum Randerode bij de rolstoelvierdaagse. Zowel de leerlingen als de bewoners beleven veel plezier aan dit evenement.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Stage bij Pools kindertehuis

  De maatschappelijke stage in een kinderhuis in het Poolse Bodzewo was een groot succes. 42 vwo-leerlingen van het Stedelijk Daltoncollege in Dordrecht hebben er samen met hun docent-begeleiders de tuin en een aantal kamers opgeknapt. Initiatiefneemster en projectcoördinator Ellis Boogers vertelt.

  Lees volledig nieuwsitem