3 praktijkvoorbeelden in de sector Recreatie

 • Een maatschappelijke stage bij bloemencorso Lichtenvoorde

  Op 11 september trokken zo’n 20 versierde wagens door het Achterhoekse Lichtenvoorde tijdens het jaarlijkse bloemencorso. Voor het eerst werkte Scholengemeenschap Marianum mee aan het evenement. 50 leerlingen maakten voor hun maatschappelijke stage een decoratiebord van bloemen.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Leerlingen organiseren avondje uit voor senioren

  Een gezellig avondje uit organiseren voor ouderen. Ook dat kan als maatschappelijke stage. 60 leerlingen van het Adelbert College in Wassenaar organiseerden samen met het Rode Kruis een feestavond voor senioren van verschillende Rode Kruis-afdelingen.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Vmbo-leerlingen verzorgen verwendag op Internationale Vrouwendag

  In het kader van de Internationale Vrouwendag hielden vmbo-leerlingen uit het 4de leerjaar van Veurs Voorburg op 6 maart 2009 op school een verwendag voor vrouwen uit de maatschappelijke opvang. 60 vrouwen kwamen langs op uitnodiging van stichting De Achterban, het Haags platform voor cliënten in de maatschappelijke opvang. Ze hebben zich laten verwennen met een bezoek aan de kapper, manicure of stylist. Ook konden ze deelnemen aan workshops, bijvoorbeeld rond koken of gedichten schrijven.

  Lees volledig nieuwsitem