14 praktijkvoorbeelden in de sector Kunst en cultuur

 • Maatschappelijke stage bij het gemeentearchief van Ede

 • Een maatschappelijke stage bij een poppodium

  Aimy Wessel en Vincent Kieberl liepen hun maatschappelijke stage bij het Alkmaarse poppodium Victorie. De vierdeklassers van het Murmellius College ontvingen een week lang bandjes en bedachten publiciteitsacties. “Het is geweldig als er een grote opkomst is bij een avond waarvoor je zo veel hebt gedaan.”

  Lees volledig nieuwsitem
 • Maatschappelijke stage in Parkstad Limburg

  In een filmpje vertellen 2 leerlingen over hun maatschappelijke stage in Parkstad Limburg, een samenwerking tussen 8 Limburgse gemeenten. Madelon loopt stage bij Harmonie St. Joseph in Voerendaal en Samantha helpt een handje in jongerencentrum The Max in Heerlen.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Een sociaal-artistieke stage bij 'Verhalen uit de wijk'

  Voor het project ‘Verhalen uit de wijk’ interviewen derdejaars vmbo-leerlingen van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep ouderen over wonen in Nieuw-Vennep. In december werken ze de verhalen uit tot een kunstwerk naar keuze, zoals een tentoonstelling of videoclip.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Bibliotheek Hilversum selecteert stagiairs via intake

  Bibliotheek Hilversum biedt al een aantal jaren maatschappelijke stages aan. Op een bijzondere manier: een intake is een vast onderdeel van het selecteren van leerlingen. Saskia Hoenderkamp, MaS-begeleider vanuit de bibliotheek: “Zo weten we zeker dat leerlingen gemotiveerd aan het werk gaan.”

  Lees volledig nieuwsitem
 • Een journalistieke stage bij Jong in Arnhem

  Een modereportage maken, een blog schrijven of een film bespreken. Bij Jong in Arnhem krijgen leerlingen de kans om hun journalistieke vaardigheden te vergroten. Een unieke stage die perfect aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Eindredacteur Ruud Haverkate vertelt over zijn ervaringen.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Musical opvoeren voor bewoners van verzorgingshuis

  Leerlingen van het Lyceum Oudehoven in Gorinchem verzonnen samen met docenten zelf hun maatschappelijke stage. Zij voerden de musical 'De klokkenluider van de Notre Dame' op voor bewoners van een aantal verzorgingshuizen en een verpleeghuis.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Leerlingen maken film over Heemsteedse binnenstad

  Leerlingen van het Atheneum College Hageveld in Heemstede maakten voor hun maatschappelijke stage een film over de Heemsteedse binnenstad.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Film maken over het puberbrein

  Ben jij normaal? Zou je vrienden kunnen zijn met iemand die autistisch is? Dat vragen leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Haarlem in een film over De Bovenkamer in museum Het Dolhuys. Ze gingen op ontdekkingstocht door het puberbrein en maakten daar voor hun maatschappelijke stage een film over.

  Lees volledig nieuwsitem