6 praktijkvoorbeelden in de sector ICT en media

 • Digitale kijk- en luisterboeken maken als maatschappelijke stage

  De Rode Planeet ontwikkelt educatieve software en geeft trainingen, met name op het gebied van digitale toetsing en het gebruik van digiborden. Voor het eerst kregen zij een maatschappelijk stagiair. Eline zit in havo 3 van het Augustinus College in Groningen en maakte bij De Rode Planeet digitale voorleesverhalen voor kinderen in groep 3. Daarnaast maakte ze toetsjes voor de Historische Kring in Zuidhorn. Miriam van der Velde, projectleider bij De Rode Planeet, vertelt over deze maatschappelijke stage.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Leerlingen maken film over stage klasgenoten

  Leerlingen van het Sint Vituscollege in Bussum/Naarden maakten voor hun maatschappelijke stage de film 'Stagerage'. Daarin brengen zij de maatschappelijke stage van 7 klasgenoten in beeld.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Meeting Point maakt scholen goed benaderbaar voor stagebieders

  Momenteel zijn veel scholen voor voortgezet onderwijs - in sommige gevallen samen met een stagemakelaar - op zoek naar maatschappelijke stageplaatsen. Naast het aanboren van bestaande netwerken, bedenken ze allerlei creatieve oplossingen in hun zoektocht. Het opzetten van een Meeting Point (MP) is daar een van. Het NOVA College heeft enkele jaren geleden als eerste in Nederland een MP opgezet, waardoor de school goed toegankelijk is voor stagebieders.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Een geslaagde stage in de bibliotheek

  Het inrichten van een digitaal Jongeren Informatie Punt (JIP), met wie kan je dat beter doen dan met jongeren zelf? In het schooljaar 2007-2008 liepen 6 leerlingen van het vmbo van het Holland College in Naaldwijk stage bij Bibliotheek Westland. Een maatschappelijke stage in onverwachte hoek.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Amsterdam lanceert website maatschappelijke stages

  VO-leerlingen in Amsterdam kunnen sinds 4 februari 2009 via een speciale website op zoek naar maatschappelijke stages. Stagevoorjou.nl is een initiatief van onder meer de Vrijwilligerscentrale Amsterdam, VO-scholen en de gemeente. De site helpt leerlingen een stage te vinden die goed bij hen past.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Een schoolkrant voor maatschappelijke stage

  Een krant maken vol informatie over maatschappelijke stage - van scholieren voor scholieren? Ook dat is een maatschappelijke stage. Schoolmagazine ontwikkelde samen met MOVISIE en CPS een tool om scholen te ondersteunen met zo’n speciale schoolkrant, van redactie tot productie. Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium in Haarlem lieten de eerste stagekrant van de pers rollen.

  Lees volledig nieuwsitem