5 praktijkvoorbeelden in de sector Bestuur en politiek

 • Een politieke stage bij GroenLinks

  Max Oosterwegel zit in atheneum 3 van het Beatrix College in Tilburg. Hij zocht een maatschappelijke stage in de politiek en koos voor een stage bij GroenLinks. Een maand lang dacht hij mee over de lokale politiek in Tilburg.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Maatschappelijke stage bij jongerendenktank

  In Huizen vult een aantal jongeren hun maatschappelijke stage in met een lidmaatschap van jongerendenktank Rumoer. De jongerendenktank is betrokken bij de bepaling en uitvoering van het jongerenbeleid van de gemeente. Ook organiseert Rumoer regelmatig projecten voor en door jongeren.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Politie Amsterdam-Amstelland zet maatschappelijke stagiairs in

  Begin 2010 liepen 4 leerlingen van het Amsterdamse Huygenscollege een maatschappelijke stage bij de politie Amsterdam-Amstelland. Sandra de Vries, stagecoördinator van het korps: “We vinden het belangrijk dat leerlingen een steentje bijdragen aan de maatschappij. Daarnaast willen we de Amsterdamse jeugd op een leuke manier kennis laten maken met de politie.”

  Lees volledig nieuwsitem
 • Maatschappelijke stage koppelen aan het vak economie

  Koppeling van maatschappelijke stage aan het vak economie komt niet vaak voor. Toch is dit heel goed mogelijk. Laat leerlingen eens kijken hoe efficiënt een organisatie is of welke reclame-uitingen ze heeft. Of verzorg een stage waarvoor een ondernemende instelling nodig is.

  Lees volledig nieuwsitem
 • Jongeren denken mee over gemeentebeleid Helmond

  In Helmond denken jongeren tussen de 13 en 24 jaar mee over het gemeentebeleid. Sinds het schooljaar 2008-2009 kan dit ook als maatschappelijke stage. Stéphanie Dentener, die het project Helmond Jong 2Gether zelf vormgaf, vertelt: “De gemeente neemt de adviezen van jongeren echt serieus en koppelt ook terug wat ermee gedaan is of wordt gedaan.”

  Lees volledig nieuwsitem