Praktijkvoorbeelden bekijken

 • MaS bij Amnesty International: acties voor mensenrechten

  Amnesty International zet zich in voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Zolang er landen zijn die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten, blijft Amnesty International actievoeren. Ook MaS-leerlingen kunnen hieraan bijdragen: sinds 2009 biedt Amnesty MaS-pakketten aan.

  Bekijk dit praktijkvoorbeeld
 • Maatschappelijke stage op de Floriade 2012

  Zo’n 2 miljoen mensen bezochten tussen 5 april en 7 oktober de Floriade in Venlo. Dit mega-evenement had niet gerealiseerd kunnen worden zonder de inzet van vrijwilligers. Zij bemanden de paviljoens, begeleidden bezoekers en ondersteunden bij themaworkshops. 4 maatschappelijke stagiairs kregen een belangrijke opdracht in het Huis van de smaak.

  Bekijk dit praktijkvoorbeeld
 • Maatschappelijke stage bij het gemeentearchief van Ede

  ijzertijd ede from gemeentearchief ede on Vimeo.

  Bekijk dit praktijkvoorbeeld
 • Maatschappelijke stages bij goede doelen

  VFI, brancheorganisatie van goede doelen, brengt maatschappelijke stages van goede doelen onder de aandacht.  

  Bekijk dit praktijkvoorbeeld
 • Maatschappelijke stage bij de boer

  Middelbare scholieren helpen boeren en klimaatonderzoekers met de maatschappelijke stage ‘Meten voor een duurzame boerderij’. Op de boerderij voeren ze metingen aan de bodem uit. De gegevens die ze verzamelen, zetten de boer aan tot nadenken over zijn bedrijfsvoering. En wetenschappers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Wageningen Universiteit gebruiken de gegevens voor hun onderzoek. De leerlingen leren niet alleen over de bodem, maar ook over het reilen en zeilen op de boerderij.

  Bekijk dit praktijkvoorbeeld
 • Digitale kijk- en luisterboeken maken als maatschappelijke stage

  De Rode Planeet ontwikkelt educatieve software en geeft trainingen, met name op het gebied van digitale toetsing en het gebruik van digiborden. Voor het eerst kregen zij een maatschappelijk stagiair. Eline zit in havo 3 van het Augustinus College in Groningen en maakte bij De Rode Planeet digitale voorleesverhalen voor kinderen in groep 3. Daarnaast maakte ze toetsjes voor de Historische Kring in Zuidhorn. Miriam van der Velde, projectleider bij De Rode Planeet, vertelt over deze maatschappelijke stage.

  Bekijk dit praktijkvoorbeeld
 • Een politieke stage bij GroenLinks

  Max Oosterwegel zit in atheneum 3 van het Beatrix College in Tilburg. Hij zocht een maatschappelijke stage in de politiek en koos voor een stage bij GroenLinks. Een maand lang dacht hij mee over de lokale politiek in Tilburg.

  Bekijk dit praktijkvoorbeeld

Materialen downloaden

Vind meer praktische materialen